Gatmat öppnar sveriges första matpark på Brunkebergstorg

Gatmat öppnar sveriges första matpark på Brunkebergstorg

Gatmat har fått det unika uppdraget av Stockholms Stad att i anslutning till Brunkebergstorg etablera Sveriges första matpark – Elefantens Matpark! Elefantens Matpark blir ett avantgardistiskt mat- och musiktivoli i en bortglömd park mitt i stan.

Elefantens Matpark öppnar kommer kunna erbjuda sina besökare ett varierat matutbud från mobila matförsäljare, barer, DJ´s och en större musiksatsning i samarbete med bokningsbolaget Luger.

“Det känns fantastiskt att få vara med och skapa Sveriges första matpark på det lite undangömda Brunkebergstorg, en plats som länge förtjänat lite upprättelse.” säger Martin Lagerberg, en av grundarna till matparken.

Elefantens Matpark erbjuder en fast punkt för Stockholms mobila matförsäljare (food trucks) med 4-6 parkeringsplatser. Verksamheten kommer att hålla öppet sju dagar i veckan och kommer förutom mobila matförsäljare innehålla en restaurangpaviljong, bar, sittplatser för 250 besökare och en scen.
I den del av parken som inte tas i anspråk av maten planeras ett ambitiöst kulturellt program. 

“I samarbete med bokningsbolag, Kulturförvaltningen och andra aktörer kommer vi att fylla parken både dag- och kvällstid med aktiviteter, musik och upplevelser. Det blir podcastsändningar, livespelningar, after works, dj-set, designmarknader och massa annat!” menar Martin Lagerberg.

Projektet genomförs med stöd av Stockholms stad och gestaltas av designstudion Guringo. 

Planerat premiärdatum är fredagen 27/6.

Presskontakt: 
Kristofer Lund 
kristofer@gatmat.se 
070-471 04 85 

Projektledare:
Martin Lagerberg
martin@gatmat.se
0708-303 101

BRUNKEBERGSTORG 2014
En gömd plats i stadens kärna förvandlas under juli-september 2014 från ett arkitektoniskt tomrum till en stadspark vars hörnstenar är installationskonst, mat, musik och evenemang. Stockholm stad genomför projektet Brunkebergstorg 2014, ett konst- och evenemangsprojekt med ambitionen att vitalisera diskussionen om ett hållbart, framtida Stockholm.

De gamla Klarakvarteren står än en gång inför stora förändringar. Brunkebergstorg 2014 utgör ett pilotprojekt där staden tillsammans med medborgare, näringsliv och organisationer har unika möjligheter att ta reda på vad som får en plats att fungera.

Den monumentala arkitekturen som idag ramar in torget får äntligen lämna tillbaka huvudrollen till stadens medborgare. Med lusthus i fontänerna, liveframträdanden och matbilar får såväl stockholmare som tillresta besökare möjlighet att delta i och uppleva en hållbar stadsutveckling.

GATMAT
Gatmat arrangerar matmarknader, event och matfestivaler! Vi samlar stans bästa mobila matförsäljare och åker i samlad trupp till en parkeringsplats, innergård eller park nära dig. 
Gatmat grundades av initiativtagarna till föreningen Glad Stad och Hornstulls Marknad – Oscar Wedrén och Fredrik Lindstål – samt krögartrion Anders Gabrielsson, Kristofer Lund och Martin Lagerberg som bl.a. startat Restaurang Landet och driver den prisbelönta matbilen Bun Bun Truck.

http://gatmat.se

GURINGO
Guringo AB är en tvärdisciplinär studio som formger och utvecklar koncept och produktioner som sträcker sig från utställningar till experimentell arkitektur samt visuella och interaktiva medier.
Guringo består av arkitekt och formgivare Alexander Wolfe, journalist och kommunikatör Erika Bergqvist och fotograf och regissör Erik Lindvall. 

http://www.guringo.com